Ingrediente:
Crusta
- 200 g faina
- 100 g unt rece
- 3 linguri de zahar pudra
- 1 ou
- 1-2 linguri apa rece
- Un praf de sare
Umplutura
- 500 g afine
- 100 g smantana acra grasa
- 2 oua
- 50 g zahar
- Extract de vanilie
Mod de preparare:
- Adaugati toate ingredientele pentru crusta intr-un robot de bucatarie cu lame si mixati pana cand obtineti un aluat.
- Rasturnati aluatul pe blatul de lucru si formati un disc. Acoperiti-l cu folie alimentara si lasati-l la frigider pentru minim 2h.
- Dupa ce timpul s-a scurs, scoateti aluatul si intindeti-l pe o suprafata bine infainata, cu ajutorul unui sucitor, intr-o foaie groasa de aproximativ 1cm.
- Asezati apoi foaia de aluat intr-o tava pentru tarta de 24-26 cm, decupati marginile si intepati-l cu furculita din loc in loc.
- Acoperiti aluatul cu o foaie de copt sau staniol peste care puneti boabe de orez sau de fasole. Asta nu va permite crustei sa se umfle.
- Coaceti la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 10 minute. Dupa 10 minute, dati la o parte boabele si folia si mai coaceti inca 5 minute.
- Intre timp, amestecam smantana cu ouale, zaharul si extractul de vanilie.
- Scoatem crusta din cuptor si asezam afinele deasupra ei, apoi turnam amestecul de smantana.
- Dam inapoi la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute.
Reteta creata de Miruna Lica, pentru mai multe detalii de retete o puteti gasi pe Instagram aici sau pe Website aici.