14 fotografi și bloggeri pasionați de fotografie își expun tablourile în Sun Plaza, care devine până la finalul lunii august gazda expoziției „Destinații de senzație”. Fotografiile, incluse într-una dintre categoriile Innovative, Young, Crazy sau Authentic, au drept numitor comun călătoriile „de senzație” și sentimentul unic pe care îl trăim cu toții atunci când, după un drum lung, ajungem la destinație.
Expoziția poate fi vizitată atât de iubitorii de artă, cât și de amatorii de călătorii în căutare de noi destinații. Sunt expuse fotografii din Italia, Spania, Belgia, Coreea de Nord, Nepal, Myanmar, Turcia, Statele Unite, Emiratele Arabe Unite, Franța, Marea Britanie, Bulgaria, Sri Lanka, Japonia, România, Kenya, Indonezia, Cuba, Finlanda, Zanzibar, Grecia.
Intrarea este gratuită.
Mai multe informații despre fotografii și bloggerii care expun la Sun Plaza mai jos:
Adelin Petrișor (www.adelin-petrisor.ro) este unul dintre cei mai cunoscuți corespondenți de război din România. El a transmis din Irak, Afganistan, Siria, Iran, Libia, Liban și a realizat reportaje în închisoarea din Guantanamo și în cea din Coreea de Nord și a intervievat personalități precum Yasser Arafat, ayatalohul Mohamad Fadhallah, liderul spiritual Hezbollah sau Ehud Barak, cel mai decorat general israelian.
Alex Damian (www.alexdamian.ro) fotografiază cel mai mult oameni. Indiferent de ocazie, decor sau obiective, el reușește să aducă în prim plan omul în toată splendoarea lui.
Alex Domnișoru (www.domnisoru.fotografultau.ro) a fost pasionat de fotografii de mic. Odată cu absolvirea facultății a renunțat și la jobul dintr-o agenție de publicitate pentru a-și urma ceea ce mai târziu o va numi „vocație”. Îi place să imortalizeze momentele unice din viețile oamenilor pe care îi întâlnește zi de zi.
Ana Matei (www.lifestylepuzzle.com) este Digital Marketing Consultant, călătorește mult și scrie pe blog despre experiențele ei. Are două mari pasiuni care se întrepătrund: marketingul și fotografiile.
Anca Gheorghe (www.blogintandem.ro) scrie pe blogul ei împreună cu fiica sa, Ema. În 2016, Blog în tandem a primit premiul al III-lea la categoria Bloggers Project din cadrul Webstock Awards pentru proiectul #viatadefamilieinlumealarga.
Andreea Burlacu (www.andreeaburlacu.ro) este pasionată de comunicare și antreprenoriat și îi place să scrie. Oriunde, oricând. Scrie despre cărți, filme, teatru, evenimente.
Corina Scheianu (www.korinams.ro) a devenit, cu timpul, tot mai pasionată de online și social media și a început să scrie din ce în ce mai des despre domeniul care o scoate din rutină: călătoriile.
Cristian Suțu (www.sutu.ro) este fost jurnalist – a scris timp de 16 ani pentru diferite gazete cum ar fi Evenimentul Zilei, Cotidianul, Academia Caţavencu sau Puterea. Din 2011 s-a dedicat, însă, fotografiei. Cel mai cunoscut proiect al său este „Portret de”.
Dan Byron (www.danbyron.ro) cântă de la vârsta de șase ani. Într-adevăr, nu-i place nimic mai mult decât să cânte, dar imediat după această pasiune se află fotografia.
David Stescu (www.david.stescu.ro) are 11 ani și a fost diagnosticat la 2 ani și jumătate cu autism înalt funcțional. Grație eforturilor sale și ale părinților lui, a reușit să se integreze în școală și să-și descopere pasiunea pentru geografie și fotografie. Anul acesta a făcut fotografii în Suedia și Finlanda în cadrul proiectului #jurnaldefotograf #cuDavid în #Laponia. În curând, David își va expune fotografiile realizate în Laponia într-o expoziție personală.
Dragoș Asaftei (www.dragosasaftei.ro) este pasionat de fotografia documentară și cea aeriană. În 2011 și 2012 a fotografiat toată Transilvania din avion, iar în 2014 a surprins pe durata mai multor gărzi activitatea medicilor de pe ambulanță.
Radu Dumitru (www.nwradu.ro) scrie de 11 ani pe blogul lui despre tehnologie și gadgeturi, dar și despre lucruri de toate zilele, cum ar fi călătorii sau burgeri. Încearcă să scrie de fiecare dată despre lucruri utile oamenilor. Fotografiatul i se potrivește mai ales datorită pasiunii pe care o are pentru gadgeturi.
Simona Stănescu (www.lipa-lipa.ro) călătorește mult și povestește despre aventurile ei pe blog. Îi place atât de mult să călătorească încât a demisionat din funcția de brand manager dintr-o televiziune pentru a-și urma pasiunea pentru scris și călătorii.
Vlad Eftenie (www.veftenie.blogspot.com) este lector doctor arhitect at Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București, realizează o rubrică la radio despre modul în care oamenii privesc orașul și ține workshop-uri și prelegeri despre fotografia de stradă. De asemenea, pregătește o carte despre modul în care vede gestul de a fotografia, prin introspecție și prezență conștientă, folosind ca elemente principale spațiul cotidian, timpul și emoția.
Expoziția poate fi vizitată gratuit între orele 10.00-22.00 la parter și la etaj, pe culoarul nou deschis.